Mevlud – rođenje Poslanika Muhammeda a.s. (18.01.2014.)

U 31.  ajetu sure Ali Imran Uzvišeni Allah dž.š.  kaže:

Reci: “Ako Allaha volite, mene slijedite, i vas će Allah voljeti i grijehe vam oprostiti!” – a Allah prašta i samilostan je. “ (Istinu je rekao Uzvišeni Allah.)

 

U subotu, 18. siječnja 2014. godine u MESDŽIDU obilježeno je rođenje Muhammeda, a.s. U programu je sudjelovalo pedesetak polaznika Mekteba kojeg je osmislila i pripremila muallima Džemila Herić. Nekoliko uvodnih riječi Salkan ef. Herića, glavnog dubrovačkog imama, o  rođenju i misiji Muhammeda, s.a.v.s., bilo je, kao i uvijek do sada, primjereno trenutku i događaju. Poslije uvodnog izlaganja glavnoga imana, program je počeo učenjem odlomka iz kur’ana kojeg je proučio h.Rijad Kamber. Program u sebi zadržavao je spoj iskustva, životne mudrosti sa mladošću, poletom i životnom energijom u kojima se reflektira snaga i ponos  islama, dika dubrovačkog  džem’ata, mladost islama i budućnost Zajednice.

Mektebski zbor MIZ Dubrovnik je dubrovačkim  džem’atlijama ispunio srca ljubavlju prema Poslaniku kroz odabrane kaside, mevludske dijelove ali i opise Poslanika, njegovih osobina i karaktera čime se pokazalo kako polaznici mekteba zaslužuju pažnju Medžlisa da im se da puna podrška u daljnjem profiliranju.

Na kraju je izvršen čin akike-nadijevanje imena ASJI kćerki Fahrudina i Azre Mandžić i SAIRI kćerki Muzafera i Aldine Podojak. Zajedničku dovu proučili su polaznici mekteba zajedno s glavnim imamom Salkan ef. Herićem.
A kako je bilo pogledajte na fotografijama.

Šejma Herić

 

DSC05982

DSC05976

DSC05991

DSC06022

DSC06024

DSC06040

 

 

Kategorija: Islamska zajednica Dubrovnik, Novosti

You might like:

Physics Mastering – What is I’m in Physics? Physics Mastering – What is I’m in Physics?
Essay Go through Service Essay Go through Service
Physics Mastering – What is I’m in Physics? Physics Mastering – What is I’m in Physics?
Different Kinds of Biology Science Fair Projects Utilizing Organic Chemistry and Crenate Definition Different Kinds of Biology Science Fair Projects Utilizing Organic Chemistry and Crenate Definition
Powered by Inovator